Stauning Rye Whisky – Stauning Whisky

FRI FRAGT FRA 750,- | LEVERING 1-3 DAGE

Kurv
0
kr 0.00
Kurv
0
kr 0.00
Din bestilling: 0 item

You are kr 750.00 away from getting free shipping.

You have free shipping.

Please accept the terms and conditions before checking out

Shipping & taxes calculated at checkout
kr 0 .00

Ellers andet?

A Nordic Rye Whisky from Stauning

  Tillgänglig på Systembolaget

0
LÄS MER
Stauning Whisky på Systembolaget

Nu behöver du inte åka över bron, eller betala dyra fraktkostnader

Äntligen får vi presentera Stauning för Svenskarna. Vi är stolta över att få in Stauning Whisky på Systembolagets hyllor. Så nu behöver du inte längre handla på nätet, eller åka till Danmark för att få tag på vår whisky. Men du är självklart välkommen ändå.

Systembolaget.se kan du både handla vår Stauning Rye, eller hitta vilken din närmsta butik är som har våra flaskor på hyllan.

Stauning Rye Whisky

En annorlunda rågwhisky

Stauning Rye innehåller bara golvmältad råg och korn. Kombinationen av mältad råg och korn och pot-still destilleringen gör detta till en mjuk, fruktig och fyllig whisky.

Destillering över öppen låga skapar komplexa och djupa smaker tack vare att denna typ av destillering ger markant högre temperaturer (upp till 650 ˚C) Detta gör att allt som har fast form i mäsken, fastnar på det inre kopparlagret, på samma sätt som en köttbit som läggs på en varm panna bryns. Denna Maillard effekt som sker på insidan av pannan, hjälper till att skapa en hel del smaker som choklad, karamell och rostade nötter.

Till en början ger Stauning Rye en doft av nybakt rågbröd, vingummin och en lätt ton av peppar. En smak av mild torkad frukt, mogna körsbär och pepprig ek som balanseras av vanilj och citrus skal som avslutas i pepprig stil med en lång, mjuk, fruktig sötma.

Stauning Rye har vunnit flertalet priser i år:

- Guldmedalj på International Wine & Spirits Competition 2021
- Guldmedalj på Beverage Testing Institute 2021
- Kategorivinnare på World Whiskies Awards (12 år och yngre / rågwhisky)

Stauning Logo

Please verify that you are 18 years of age or older to enter this site

where are you visiting from?

Stauning uses cookies to provide necessary site functionality and improve your experience. By proceeding to our website, you are acknowledging that you are over the age of 18 and agree to our Cookie Policy, Privacy Policy and Terms of Service.